سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
[ و شنید مردى دنیا را نکوهش مى‏کند فرمود : ] اى نکوهنده جهان ، فریفته به نیرنگ آن ، به ژاژهایش دلباخته و به نکوهشش پرداخته . فریفته دنیایى و سرزنشش مى‏نمایى ؟ تو بر دنیا دعوى گناه دارى ، یا دنیا باید بر تو دعوى کند که گنهکارى ؟ دنیا کى سرگشته‏ات ساخت و چسان به دام فریبت انداخت ؟ با خفتنگاههاى پدرانت که پوسیدند ؟ یا با خوابگاههاى مادرانت که در خاک آرمیدند ؟ چند کس را با پنجه‏هایت تیمار داشتى ؟ و چند بیمار را با دستهایت در بستر گذاشتى ؟ بهبود آنان را خواهان بودى ، و دردشان را به پزشکان مى‏نمودى . بامدادان ، که دارویت آنان را بهبودى نداد ، و گریه‏ات آنان را سودى . بیمت آنان را فایدتى نبخشید ، و آنچه خواهانش بودى به تو نرسید ، و نه به نیرویت بیمارى از آنان دور گردید . دنیا از او برایت نمونه‏اى پرداخت ، و از هلاکتجاى وى نمودارى ساخت . دنیا خانه راستى است براى کسى که آن را راستگو انگاشت ، و خانه تندرستى است آن را که شناختش و باور داشت ، و خانه بى نیازى است براى کسى که از آن توشه اندوخت ، و خانه پند است براى آن که از آن پند آموخت . مسجد محبان خداست ، و نمازگاه فرشتگان او ، و فرود آمد نگاه وحى خدا و تجارتجاى دوستان او . در آن آمرزش خدا را به دست آوردند و در آنجا بهشت را سود بردند . چه کسى دنیا را نکوهد حالى که بانگ برداشته است که جدا شدنى است ، و فریاد کرده است که ناماندنى است ، گفته است که خود خواهد مرد و از مردمش کسى جان به درنخواهد برد . با محنت خود از محنت براى آنان نمونه ساخت ، و با شادمانى‏اش آنان را به شوق شادمانى انداخت . شامگاه به سلامت گذشت و بامداد با مصیبتى جانگداز برگشت ، تا مشتاق گرداند و بترساند ، و بیم دهد و بپرهیزاند . پس مردمى در بامداد پشیمانى بد گوى او بودند و مردمى روز رستاخیز او را ستودند . دنیا به یادشان آورد ، و یادآور شدند . با آنان سخن گفت و گفته او را راست داشتند . و پندشان داد ، و از پند او بهره برداشتند . [نهج البلاغه]
 
امروز: چهارشنبه 04 اردیبهشت 10

سرپرست اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کاشان از بازنگری حریم محوطه تاریخی سیلک طبق داده های باستان شناسی تا نیمه شهریور ماه خبر داد.

بازنگری حریم محوطه تاریخی سیلک کاشان

سرپرست اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کاشان از بازنگری حریم محوطه تاریخی سیلک طبق داده های باستان شناسی تا نیمه شهریور ماه خبر داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران حسین یزدانمهر ‌اظهارداشت: متاسفانه طی سی سال گذشته شاهد پیشروی زمین های کشاورزی و ساخت و ساز و نزدیک شدن آن ها به محوطه تاریخی سیلک بوده ایم.
وی تاکید کرد: با اتفاقاتی که از گذشته روی داده اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان و پایگاه سیلک نقشه عرصه و حریم محوطه را که سال 78 تهیه شده است به صورت علمی تغییر و مورد بازنگری قرار می دهند.
یزدانمهر،تصریح کرد: با مشخص شدن نتیجه بازنگری روی حریم محوطه تاریخی سیلک در صورتی که ساختمان و یا زمین کشاورزی در آن واقع شده باشد ، باید تملک شوند.
این مقام مسوول با اشاره به مصوبه دوره سوم سفرهای هیات دولت به استان اصفهان، اظهارداشت: طبق یکی از مصوبات سفر ، سازمان مسکن و شهرسازی باید زمین های معوض در اختیار میراث فرهنگی قراردهد تا در این مواقع مورد بهره برداری قرار گیرد.
یزدانمهر در ادامه تاکید کرد: در حال حاضر مرحله مطالعاتی، تحقیقاتی و پژهشی را در پایگاه میراث فرهنگی سیلک پشت سر می گذاریم که نتیجه حاصل از آن مشخص شدن نتیجه بازنگری حریم محوطه سیلک است.
یادآور می شود: محوطه باستانی سیلک در چهار کیلو متری جنوب غربی کاشان و در کنار جاده امیر کبیر و دارای قدمت تاریخی بیش از هفت هزار سال است و به عنوان اولین خاستگاه تمدن بشری و اولین سکونتگاه بشر در فلات مرکزی ایران به شمار می رود و اولین نقطه ای که بشر با استفاده از مصالح ساختمانی مانند خشت خام و ملات گل به ساختن خانه پرداخته در همین سیلک کاشان است.
محوطه باستانی سیلک در سال 1310 و به شماره ثبت 38 در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفته است.


 نوشته شده توسط سجاد عباسی در چهارشنبه 90/5/19 و ساعت 5:24 عصر | نظرات دیگران()
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
درباره خودم
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 249
بازدید دیروز: 89
مجموع بازدیدها: 412546
جستجو در صفحه

لینک دوستان
لوگوی دوستان
خبر نامه
 
وضیعت من در یاهو